Hedesunda Sångare tar ett uppehåll igen!

2020 blev mest elände med pandemi.
Covid-19 och året vi helst velat slippa

Återigen måste vi ge det tråkiga beskedet att vi i Hedesunda Sångare kommer ta ett uppehåll i vår verksamhet pga utvecklingen med den pågående pandemin i samhället. Detta innebär att vi både omedelbart upphör med våra övningar samt att våra julkonserter som var tänkt att hållas utomhus den 13/12 vid Skaparbyn därmed också är inställda.

Vi är så klart alla mycket ledsna över detta men vi hoppas på ett bättre 2021 och laddar för en comeback då istället!

Äntligen lite körsång igen!

I dessa tokiga tider har vi i Hedesunda Sångare precis som det mesta annat fått tagit en jobbigt lång paus för att avvakta hur pandemin farit fram och ställt till det. När det till slut kom uppdaterade rekommendationer från Folkhälsomyndigheten om just körsång så valde vi att köra en liten träff ute ikväll för att så många som möjligt skulle känna sig säkra och kunna diskutera närmsta framtiden samt sjunga lite ihop igen!

Klart annorlunda att sjunga ute med stort avstånd men mysigt ändå att äntligen få sjunga lite kör även om nog många tyckte det var lite kyligt redan nu! Vi som känner att vi kommer vilja fortsätta öva under hösten tog också som avslutning och testade på hur det skulle kännas att sjunga inne i själva Missionskyrkans stora sal där i Hedesunda. På så sätt kunde vi testa att lyssna på varandra och se hur det känns med avstånd och säkerhetsrekommendationer. Vi har bestämt oss att fortsätta öva varannan vecka framöver men när det blir nått framförande i någon form vet vi så klart inte. Vi blir också lite decimerad mot tidigare då några av oss är eller är i närheten av personer inom riskgrupp och därför såklart bör avstå tills läget med pandemin förbättras.

Självklart jagar vi därför nu extra mycket efter förstärkning främst i basstämman! Men alla sugna kandidater oavsett stämma är alltid intressant! Tveka inte att höra av er!

Här kommer också ett litet potpurri från vår första övning både ute och på myyyyyyckey länge! Men va mysigt att få sjunga lite körsång igen! ???❤️

Valborg, saknade Valborg

Som körsångare i Hedesunda Sångare känns det så klart både konstigt och vemodigt att missa denna normalt härliga hyllning av våren ikväll. Vi hade såklart sett fram emot att få göra det i Skaparbyn även i år. Men dessa tider är också väldigt exceptionella med så många trevliga och traditionella aktiviteter antingen inställda eller uppskjutna. Så istället för att samla människor runt en majbrasa och sjunga alla härliga vårsånger som vi brukar får vi minnas tidigare Valborgsmässoaftnar och se fram emot kommande firanden!

Här kommer en repris av Hedesunda Sångare hyllning av våren i Skaparbyn 2019 med vårtal av vår ordförande Peter Bergström. Härligt i allt elände som pågår just nu är ändå att våren är här även i år!

Ta hand om er och var försiktiga!

Hedesunda Sångare hälsar våren på Skaparbyn 2019
Sköna Maj – så varmt välkommen!

Inställd körverksamhet en tid framöver!

Efter ett möte idag och diskussion hur situationen med pandemin skall hanteras har styrelsen i Hedesunda Sångare beslutat att även övningar ställs in fram till den 22/4. Målet är att vi ska få framföra vår Valborgskonsert och sjunga in våren på Skaparbyn den 30:e april. Det blir dock ingen konsert på Ängslyckan på Valborg med hänsyn till den ökade risken för våra äldre i samhället. Vi siktar också mot Sommarkonserten den 6:e juni enligt tradition!

Corona-virus

Vi hoppas så klart att ingen ytterligare tråkig information tillkommer och att vi kan genomföra denna plan. Vi i kören får helt enkelt öva hemma så gott det går!

Ta hand om varandra!

Kulturkvällen på Café Udden i Gysinge är inställd!

Tyvärr har vi i Hedesunda Sångare den tråkiga nyheten att informera om att PRO Gysinge har med anledning av Coronaläget beslutat att ställa in sina arrangemang inklusive vårt café. Det blir alltså ingen kulturkväll med oss i Hedesunda Sångare den 31:a mars som planerat.

Även om musik och körsång i normala fall alltid är bra för hälsan så hoppas vi att få återkomma nån gång i framtiden istället!

Hälsan först!

För oss som är medlemmar i kören innebär detta också att vi ställer in heldagsövningen imorgon lördag den 14/3. Nytt datum och mer information till oss i kören kommer via e-post vid senare tillfälle.

Snart dags för årets första evenemang!

Det börjar dra ihop sig till årets första evenemang för oss i Hedesunda Sångare! På tisdag den 31:a mars klockan 19:00 är det kulturkväll på Café Udden i Gysinge och då vill du verkligen inte missa oss! Vi bjuder även i år på en kavalkad med vackra, underfundiga och mysiga sånger allt precis som ifjol ihopknutna kring ett tema.

”All vår längtan” är vårt tema för årets kulturkväll. Vad det kan innebära måste man så klart komma till Café Udden för att få svaret på! Så glöm nu inte att skriva in detta i din kalender.

Se hela evenemanget här med mer information om tider, karta och annan kontaktinformation om Café Udden!

Vi i kören laddar för fullt med heldagsövning på lördag och vi ser verkligen fram emot att få träffa en lika härlig publik som förra året!

Varmt välkomna!

Härligt gemensamt rep igår!

Det är en mäktigt känsla när man samlar många sångare så här! Igår rev vi i Hedesunda Sångare av ett gemensamt rep tillsammans med Hedesunda kyrkokör i Hedesunda kyrka. Återstår bara ett genrep på söndag sen är det dags för årets två Julkonserter och vi är rejält laddade!

Hedesunda Sångare och Hedesunda kyrkokör.

Varm välkomna på söndag!

Övning, övning, övning och slutsålt!

Med bara 6 dagar kvar till konserten laddar vi för fullt inför gemensamt rep på onsdag tillsammans med Hedesunda kyrkokör. Härlig nog har vi nu fullbokat nu på båda konserttillfällena! Otroligt inspirerande!

Varmt välkomna på söndag!

Biljetter till årets Julkonserter går åt snabbt!

Biljetterna till årets Julkonserter den 22 december går åt i rasande takt! Vår första konsert klockan 15:00 är redan utsåld och endast 100 biljetter återstår till andra konserten som börjar klockan 18:00 så skynda att boka din biljett!

Skynda skynda skynda!

Klicka här för information om Julkonsert i Hedesunda kyrka!

Biljetter bokas på något av följande vis:

Pastorsexpeditionen tel: 026-19 73 19
Hedesunda kyrkokör, Niclas tel: 0291-107 71
Hedesunda Sångare, Regina sms: 070-273 92 23

Varmt välkomna den 22:a december!

Dags för Julkonsert i Hedesunda kyrka!

Efter fjolårets härliga Julkonsert med överfull kyrka testar vi ett nytt grepp i år och kör två föreställningar så att alla garanterat kan få sittplats. Det kommer därför krävas en gratisbiljett!

Som traditionen varit så blir det även i år en konsert med både oss i Hedesunda Sångare och Hedesunda kyrkokör under ledning av Erik Wiklund Jr samt Niclas Axelsson. Som konferencier och solist verkar Per-Erik Sundström.

Biljetter bokas på något av följande vis:

Pastorsexpeditionen tel: 026-19 73 19
Hedesunda kyrkokör, Niclas tel: 0291-107 71
Hedesunda Sångare, Regina sms: 070-273 92 23

Dom båda konserttillfällena är söndag 22:a december klockan 15:00 och klockan 18:00! Se gärna länkarna här med möjlighet att få påminnelse i kalendern och vi har också konserttillfällena som evenemang med båda tiderna på vår Facebooksida där man också kan klicka i att man kommer så man får en påminnelse.

Klicka här för att komma till första konserttillfället vid 15:00.
Klicka här för att komma till andra konserttillfället vid 18:00.

Mycket varmt välkomna! Och glöm INTE att boka din gratisbiljett!