Sommarkonsert i Hedesunda kyrka!

Äntligen blev det både vår och sommar direkt? Då dundrar vi såklart full fart framåt mot en härlig sommarkonsert! Vi är OTROLIGT revanschsugna efter krig med förkylningar på Valborg som tyvärr ställde till det för oss!

Nu är det dock fullt fokus på sommarkonserten tillsammans med Hedesunda kyrkokör! Lite övning och ett genrep i Hedesunda kyrka – sen är vi redo!

Varmt välkomna på en härlig stund med vacker körsång!

Alla detaljer finns ju här: Sommarkonsert 2024

Eller på Facebook i ett event här!

Förkylningar slog visst till!

Det är sorligt men sant. För många av våra kompetenta sångare har rapporterat in sig som sjuka till kvällens Valborgsfirande för att det ska gå att få ihop nån körsång.

Vi beklagar såklart detta och vill aldrig ställa in när vi lagt så mycket tid på att öva. Men men – hoppas den HÅRT efterlängtade värmen som nu landat jagar bort sånt där elände SNABBT så vi får fortsätta öva inför vår kommande Sommarkonsert!

Även undertecknad skribent firar dock surt nog också Valborg med feber och halsont.

Men det blir en härlig brasa, mys, mat, skön jazz och underbart väder ändå ikväll i Skaparbyn! Hoppas alla får en fin och mysig Valborg och att alla som kan får njuta av det underbara vädret!

Bjuder på ett pottpurri från fjolårets sånginsats istället:

Pubkväll check! Valborg nästa!

Nu när pubkvällen tagit slut, 
åker alla pubnoter ut!

Hög tid att hit sjunga värmen,
med vårsång vi laddar pärmen!

Vi möts där uti Skaparbyn,
med härlig sol i blåa skyn!

Program och information om årets Valborgsfirande i Skaparbyn finns här och på Facebook här. Det ser ju mycket lovande ut med SMHIs prognos!

Varmt välkomna att hälsa våren välkommen tillsammans med oss i Hedesunda Sångare!

Nu är vi är laddade för Pubkväll och Valborg!

Förra helgen rev vi av en härlig körhelg i Högbo Bruk! Många långa timmar med både eminenta körsångare och instrumentalister. Välbehövlig genomkörare där vi fick chansen att gnugga in detaljer och finlir inför våra kommande gig. Det blev också en härlig kväll med sånt vi absolut gillar mest – sång, musik, skratt och en riktigt rolig tävling fixad av Linnea (självklart på temat musik)!

Först på schemat är det nu på lördag den 27:e april dags för en efterlängtad Pubkväll på Nya Södra Brunn och sen såklart traditionsenligt Valborg på Skaparbyn! Hoppas verkligen vi kan locka fram vårvärmen!

Lite från allt vi gjorde och uppladdningen inför allt som väntar blev till ett litet videoklipp!

Håll till godo!

Välkommen 2024!

Äntligen drog vårterminen igång! Till dånet av stormvindar utanför fick vi dundra igång rep inför vårens alla evenemang. Håll koll här på vår hemsida eller Facebook så missar du inget!

Som en liten teaser så kommer här ett litet smakprov på säsongens första övningsspår! Skapligt ändå för att vara första låten vi river av på första övningen 2024! 😉

Första låten, första övningen!

Så här i början på ny termin önskar vi såklart alltid få kontakt med nya sångare! Tveka inte att höra av dig!

Tack alla som kom!

Stort och varmt tack till alla som besökte vår julkonsert i Hedesunda kyrka! Extra tack också till Carl-Olof Olsson som styrt och ställt oss som dirigent och körledare under hösten och som bjöd på sin fantastiska förmåga även med tangenter och pedaler till både orgel och flygel! Stort tack också till vår eminente konferencier (och bas) Mattias Landén och såklart även till Per-Erik Sundström som även i år förgyllde konserten som solist i O helga natt på ett fantastiskt traditionsenligt sätt!

Nu ser vi fram emot lite julledighet och att sen få dra igång igen när vi har 2024 i kalendern!

Här kommer lite från årets julkonsert i repris!

Foto: Kjersti Hanssen

Väl mött igen 2024!

Genrep avklarat – Julkonserten nära!

Igår rev vi av genrep i vackra Hedesunda kyrka. Nu är det verkligen nära årets Julkonsert! Vi finputsar nu detaljer, nöter stämmor och laddar batterierna inför nästa genrep och såklart efter genrepet så dundrar vi igång året Julkonsert!

Om du inte hunnit få tag på någon biljett så finns detaljer om hur och var här på vårt evenemang på hemsidan!

På lördag den 16:e december klockan 15:00 till Hedesunda kyrka! Då öppnar vi kyrkoporten för årets julkonsert tillsammans med oss i Hedesunda Sångare samt Charly Williams!

Varmt välkomna!

Julkonserten närmar sig!

Det var väldigt vad både kyla och snön smocka till vårt avlånga land både här och där! Men vi i Hedesunda Sångare trotsade den tuffa kylan igår och rev av vårt sista ordinarie rep. Julkonserten närmar sig med stormsteg och biljettförsäljningen rullar på!

För dig som inte hunnit säkra en biljett så är det bäst att sätta fart! Du hittar all information om du klickar här för att komma till vårt evenemang.

Vår Julkonsert finns också som ett event på facebook här.

Den där rackarns tryckfelsnissen har tydligen haft lite för mycket ledigt från tomteverkstaden i år och har hunnit busa till det lite med information som gott ut om när vår Julkonsert går av stapel via en del källor. Så vi blir jätteglada och mycket tacksamma om du som använder sociala medier hjälper oss genom att dela korrekt information antingen från vår hemsida här eller vårt facebook-event för årets julkonsert!

Lätt hänt det blir lite knas med information hit och dit så här i decembertider när blir mycket att planera, få ihop och stöka med i dessa tider! Men nu ser vi fram emot Julkonserten under temat ”Med hopp om en God Jul!” och vi hoppas på lite lagom med snö och kyla så det blir ännu mer julkänsla!

Varmt välkomna på vår Julkonsert den 16:e december klockan 15:00 i Hedesunda kyrka!


Glöm inte att det krävs biljett!

Julkonserten 2023 – biljetter släppta!

I rejäl snöstorm rev vi av näst sista ordinare rep inför årets Julkonsert igår. Vi blev rejält decimerade till antal dock pga fulvädret som drog fram. Det blev heller ingen minikonsert för våra vänner på Missionskyrkan som det tradtionsenligt brukar bli men fick ihop en riktigt bra övning ändå för oss som trotsade vädrets makter!

Men det viktigaste är att NU är minsann officiellt biljetter och årets affischer framtagna så nu har därmed årets biljettförsäljning börjat!

Online köper man även i år sin biljett via billetto.se på denna länk. Biljetter finns också direkt över disk hos ICA Hedesunda. Om inget av dessa alternativ passar för just dig så ta kontakt med Annika Rydberg för att boka biljett!

Du hittar såklart ett evenemang här på vår hemsida men också på Facebook har vi ett evenemang ute!

Vi kommer som vanligt hålla till i Hedesunda kyrka och hoppas på en välbesökt kyrka för en riktigt mysig stund tillsammans med oss i Hedesunda Sångare med förstärkning av bandet Charly Williams!

Mycket varmt välkomna på årets Julkonsert!

Vi blir väldigt glada om du som läser detta hjälper oss att dela och sprida informationen om årets Julkonsert bland dina nära och kära!

Anslut nu

Hösten smyger över till vinter

Fars dag och runt 0:an ute! Vi samlar oss i Hedesunda missionskyrka för heldagsövning. Det börjar ju snabbt närma oss årets traditionsenliga Julkonsert så nu gällde det att få lite extra ordning på alla prickar, streck och krumelurer bland alla våra noter.

Heldagsövning i Hedesunda var på schemat och vi fick lägga lite extra tid på att gnugga kluriga delar och få lite känsla av att materialet börjar sätta sig! Vi hann med allt från att sjunga om kastruller till att försöka klappa på alla ord som börjar på ’b’ och stampa på alla ord som börjar på ’o’ för att sen urartade helt med knäppa på alla ord som börja på ’m’! Skojig knorr på en övning för att få upp energin iallafall!

Totalt fokus på vår eminente körledare Carl-Olof som klättrat opp på övre läktaren!

Där mellan hann vi öva en hel del på vårt tänkta program inför Julkonserten som kommer hållas den 16/12 klockan 15:00. Mer information och hur man får tag på biljetter och liknande kommer såklart!

Efter en härlig dag som ändå blev lite slitsam för rösten mot slutet och rätt skönt att göra kvällen! Riktigt mörkt han det bli också! Kanske det blir utlovad snö här och där under måndagen?

Mörk hemfärd i väntan på snön