Äntligen är det snart Valborg!

Vi har fått äran att återigen hälsa våren välkommen på Skaparbyn med några riktigt härliga vårsånger. Efter allt elände med pandemi och annat i världen hoppas vi på en fin Valborg med många besökare. Kasen tänds vid 19-tiden och vi i Hedesunda Sångare börjar sjunga strax efter!

Fler detaljer och kontaktinformation finns här:

Valborg på Skaparbyn

Varmt välkomna!

Äntligen är vi igång – igen!

I dessa ständigt föränderliga tider med ena eländet som verkar avlösa det andra kändes det verkligen skönt att få träffas och sjunga ihop igen! Vår första planerade övning blev ju tyvärr inställd men igår dundra vi igång rejält istället med både årsmöte samt en rejäl övning med både vårsånger och annat! Vi är igång!

Nu får vi hoppas det snabbt blir slut på annat elände här i världen också så vi kan få börja njuta av den annalkande våren! Vi ser fram emot att få öva och förbereda oss för att hälsa våren ordentligt välkommen till Valborg och vi ser också mycket fram emot kommande traditionsenlig sommarkonsert på vår nationaldag. Vet vet vad vi mer hittar på?

Glöm inte att hålla koll på både vår hemsida och på vår Facebook-sida så du inte missar något!

Julkonserter i Hedesunda kyrka

Igår blev det minsann heldag för oss i Hedesunda Sångare och Hedesunda kyrkokör med hela två julkonserter i Hedesunda kyrka! Vi tyckte det gick väldigt bra och vi hade förmånen att få gott fika och varmkorv mellan genrep och själva konserterna vilket var mycket trevligt och välbehövligt för att hålla energin uppe! Tackar ytterst mycket för allt det trevliga runt arrangemanget och också för den fina julgåvan vi fick!

Stort tack till alla som gjord detta möjligt både bakom och framför strålkastarljuset. Och också så klart ett stort tack till alla i publiken som kom och besökte våra konserter trotts dessa envisa pandemitider med allt vad det innebär. Hoppas verkligen ni alla fick en rejält dos julkänsla och att alla får en riktigt trevlig och GOD JUL!

Här kommer ett youtube-klipp på några av det fina visor som framfördes (beklagar sämre videokvalitet):

God Jul & Gott Nytt År!

Snart äntligen Julkonsert – genrep igår!

Igår fick vi äntligen genomföra ett genrep inför vår kommande Julkonsert nu på lördag den 18:e. Härligt att få sjunga tillsammans med Hedesunda kyrkokör och åtminstone börja känna oss som normala körsångare igen i dessa envisa pandemitider som inte riktigt vill ge med sig nån gång…

Men nu på lördag den 18:e är det äntligen dags för våran gemensamma Julkonsert! Och ja – självklart måste vi följa gällande restriktioner för evenemang med över 100 personer. Det kommer krävas:

  1. Bokad biljett – kostnadsfritt!
  2. Giltig legitimation.
  3. Giltigt vaccinationsbevis.

…och nu till det allra bästa!!!

Om du är riktigt snabb så finns det biljetter kvar till vår konsert klockan 18 att boka!!!

Alla detaljer om konserten och hur man bokar biljett hittar du här i våra evenemang.

Information om hur man skaffar giltigt vaccinationspass hittar du på covidbevis.se. Du som vet med dig att du redan har covidbevis så glöm inte att kontrollera så det fortfarande är giltigt! En del som tog ut sitt bevis tidigt har nämligen fått kortare giltighetstid och behöver förnya sitt bevis.

Varmt välkomna!

Bjuder också på ett kort litet smakprov på vad man får höra på vår Julkonsert!

Nu laddar vi för årets Julkonserter!

Ja det är sant! Det är dags för Julkonsert i Hedesunda kyrka tillsammans med oss i Hedesunda Sångare och Hedesunda kyrkokör! Som solist kommer ni också att så klart få höra eminenta Per-Erik Sundström!

Vi kommer som alla andra arrangörer som tar emot fler än 100 besökare tvingas ha restriktioner. Så det kommer krävas giltigt vaccinationspass samt legitimation förutom att man såklart måste boka sin biljett i förväg. Mycket viktigt!

Båda konserterna kommer vara den 18:e december klockan 15:00 respektive 18:00 och vi släpper in max 225 personer per konserttillfälle.

Hur man bokar sin biljett och mer information samt möjlighet för kalender import finns i våra evenemang här nedan.

Julkonsert 1, 18:e december 15:00.

Julkonsert 2, 18:e december 18:00.

Varmt välkomna!

Vilken underbar Adventskonsert!

Vilken ära att vi i Hedesunda Sångare fick vara med och sjunga tillsammans med den härliga barnkören och väletablerade artister som Chris Kläfford, Jan Johansen och Alice Svensson. En riktigt lyckad Adventskonsert där ICA Nära Hedesunda fick ihop en sponsorcheck till Hedesunda IF på hela 35.000 kr! Härligt och stort tack till alla i den fina publiken!

Hedesunda Sångare fick sjunga några julsånger bland våra favoriter samt vara kör till ingen mindre än Alice Svensson! Roligt uppdrag som vi självklart tackade rungande ja till! Först ”Viva la vida” och sen ”This is me” – vilken power låt att få avsluta en konsert med!

Det här gör vi väldigt gärna om!

Vilken härlig övning vi hade igår!

Vi fick minsann sjunga till Berits flinka plinkande på piano och vår egna Lars sköna basande. Efter kaffet blev det också övning med Alice inför den kommande Adventskonserten den 5/12!

Kommer blir riktigt bra! Hoppas ni fått tag på biljett hos Ica Nära Hedesunda.

Bjuder på ett kort klipp från en av alla sånger vi övar på inför kommande konserter:

Finns mer info om Adventskonserten den 5/12 här!

Äntligen drar vi igång!

Försiktigt så klart! Men äntligen börjar vi i Hedesunda Sångare öva igen! Vi kör förstås med extra avstånd och att man alltid håller sig hemma om man har minsta förkylningssymptom. Men nu när också FHM släppt alla restriktioner för körsång så siktar vi med full energi och äkta sångarglädje mot att få sjunga och sprida glädje live för publik igen!

Äntligen börjar det ordna sig!

Här kommer några bilder från kvällens övning i Hedesunda:

Vårträff – ett ljus i pandemitunneln!

I lördags fick vi äntligen hänga lite igen med en boule-turnering och vi fick också sjunga lite tillsammans! Underbart!

Självklart var arrangemanget en utomhusaktivitet såklart – safety first! Men nu känns det faktiskt som det kanske finns ett slut på denna tokiga pandemi-tid och förhoppningsvis kan vi få återgå till att öva tillsammans i hösten igen!

Här följer några få bilder från vårt boulande och sjungade!

Sen ska det såklart vara en liten bit av en kär och välkänd vårsång också! Håll till godo! Må nu pandemin rasa ut också – för gott!

Hoppas verkligen vi kan börja öva mer normalt i höst igen så vi får sjunga för Er alla där ute igen!

Trevlig sommar önskar vi i Hedesunda Sångare!

Trevlig valborg, håll ut!

Sköna Maj – så varmt välkommen!

Nu blir det andra året i rad som vi med stort vemod missar vår chans att hälsa våren välkommen. Pandemin sätter fortfarande stopp för all vår härliga körverksamhet men vi får väl hoppas på en efterlängtad omstart till hösten!

Det får alltså även i år bli en repris från tidigare Valborgfirande från oss i Hedesunda Sångare.

Så håll till godo med en eller varför inte flera repriser av vår hyllning av våren från tidigare år. Först ut med vårtal av ordförande Peter Bergström från Skaparbyn, Valborg 2019!

Skaparbyn, Valborg 2019
Gysinge, Valborg 2018
Sandsnäs, Valborg 2017
Sandsnäs, Valborg 2016

Hoppas ni får en fin Valborg trots allt och kanske lite sång i klippen ovan ändå kan ge lite efterlängtad Valborg- och vårkänsla!

Trevlig Valborg önskar vi i Hedesunda Sångare!