Äntligen drar vi igång!

Försiktigt så klart! Men äntligen börjar vi i Hedesunda Sångare öva igen! Vi kör förstås med extra avstånd och att man alltid håller sig hemma om man har minsta förkylningssymptom. Men nu när också FHM släppt alla restriktioner för körsång så siktar vi med full energi och äkta sångarglädje mot att få sjunga och sprida glädje live för publik igen!

Äntligen börjar det ordna sig!

Här kommer några bilder från kvällens övning i Hedesunda:

Vårträff – ett ljus i pandemitunneln!

I lördags fick vi äntligen hänga lite igen med en boule-turnering och vi fick också sjunga lite tillsammans! Underbart!

Självklart var arrangemanget en utomhusaktivitet såklart – safety first! Men nu känns det faktiskt som det kanske finns ett slut på denna tokiga pandemi-tid och förhoppningsvis kan vi få återgå till att öva tillsammans i hösten igen!

Här följer några få bilder från vårt boulande och sjungade!

Sen ska det såklart vara en liten bit av en kär och välkänd vårsång också! Håll till godo! Må nu pandemin rasa ut också – för gott!

Hoppas verkligen vi kan börja öva mer normalt i höst igen så vi får sjunga för Er alla där ute igen!

Trevlig sommar önskar vi i Hedesunda Sångare!

Trevlig valborg, håll ut!

Sköna Maj – så varmt välkommen!

Nu blir det andra året i rad som vi med stort vemod missar vår chans att hälsa våren välkommen. Pandemin sätter fortfarande stopp för all vår härliga körverksamhet men vi får väl hoppas på en efterlängtad omstart till hösten!

Det får alltså även i år bli en repris från tidigare Valborgfirande från oss i Hedesunda Sångare.

Så håll till godo med en eller varför inte flera repriser av vår hyllning av våren från tidigare år. Först ut med vårtal av ordförande Peter Bergström från Skaparbyn, Valborg 2019!

Skaparbyn, Valborg 2019
Gysinge, Valborg 2018
Sandsnäs, Valborg 2017
Sandsnäs, Valborg 2016

Hoppas ni får en fin Valborg trots allt och kanske lite sång i klippen ovan ändå kan ge lite efterlängtad Valborg- och vårkänsla!

Trevlig Valborg önskar vi i Hedesunda Sångare!

Årsmöte och den envisa pandemin!

Igår hade vi årsmöte via internet i vår fina körförening Hedesunda Sångare. Kul att få åtminstone se och höra varandra lite på distans samt höra att alla verkar vara vid gott mod! Det är såklart väldigt tråkigt att vi inte kan träffas och sjunga ihop. Vi diskuterade framtiden och hoppas förstås att tokeriet med denna pandemi ska hinna lägga sig så snart som möjligt. Något traditionellt årligt Valborgsfirande eller Sommarkonsert blir det ju inte i år då vi varken kan repa eller får samla en publik. Vi får helt enkelt sikta på att dra igång verksamheten igen till hösten!

Så gott folk där ute – fortsätt kämpa på! Försök hålla avstånd tills pandemin försvinner så hoppas vi få sjunga för er i höst! Nu får vi alla försöka njuta av den kommande våren och sommaren även om det kanske till att börja med fortsätter vara under annorlunda former med pandemin som härjar!

Posering inför sommarkonsert 2018

En riktigt God Jul och ett Gott Nytt År…

Hedesunda kyrka återigen julpyntad och fin!

…vill vi önska alla! Vi saknar innerligt att inte få sjunga för vår härliga publik som vanligt. Det skulle ju i år varit julkonsert utomhus på Julmarknaden på Skaparbyn den 13:e december och såklart hade vi hoppats få hålla våra populära Julkonserter tillsammans med Hedesunda Kyrkokör nu så här lagom nära Jul också om det inte varit för den här otäcka pandemin i världen. Idag fick iallafall några av oss mötas på lite adventsfika online och det var faktiskt riktigt mysigt så här på fjärde advent!

För er som saknar julsång med oss så finns det ju åtminstone några inspelningar från tidigare års Julkonserter som man kan lyssna på nedan!

Så återigen, ha nu en riktigt…

Free Clipart: Fourth Sunday of Advent | Flowers | Third sunday of advent,  Christmas advent, Advent coloring

God Jul och Gott Nytt År!

Vi i Hedesunda Sångare hoppas självklart få komma igång med våra normala körövningar så fort som möjligt 2021! Ta hand om varandra!

Ett potpurri från 2017 år Julkonsert
Julkonsert 2015 – Spellista

Hedesunda Sångare tar ett uppehåll igen!

2020 blev mest elände med pandemi.
Covid-19 och året vi helst velat slippa

Återigen måste vi ge det tråkiga beskedet att vi i Hedesunda Sångare kommer ta ett uppehåll i vår verksamhet pga utvecklingen med den pågående pandemin i samhället. Detta innebär att vi både omedelbart upphör med våra övningar samt att våra julkonserter som var tänkt att hållas utomhus den 13/12 vid Skaparbyn därmed också är inställda.

Vi är så klart alla mycket ledsna över detta men vi hoppas på ett bättre 2021 och laddar för en comeback då istället!

Äntligen lite körsång igen!

I dessa tokiga tider har vi i Hedesunda Sångare precis som det mesta annat fått tagit en jobbigt lång paus för att avvakta hur pandemin farit fram och ställt till det. När det till slut kom uppdaterade rekommendationer från Folkhälsomyndigheten om just körsång så valde vi att köra en liten träff ute ikväll för att så många som möjligt skulle känna sig säkra och kunna diskutera närmsta framtiden samt sjunga lite ihop igen!

Klart annorlunda att sjunga ute med stort avstånd men mysigt ändå att äntligen få sjunga lite kör även om nog många tyckte det var lite kyligt redan nu! Vi som känner att vi kommer vilja fortsätta öva under hösten tog också som avslutning och testade på hur det skulle kännas att sjunga inne i själva Missionskyrkans stora sal där i Hedesunda. På så sätt kunde vi testa att lyssna på varandra och se hur det känns med avstånd och säkerhetsrekommendationer. Vi har bestämt oss att fortsätta öva varannan vecka framöver men när det blir nått framförande i någon form vet vi så klart inte. Vi blir också lite decimerad mot tidigare då några av oss är eller är i närheten av personer inom riskgrupp och därför såklart bör avstå tills läget med pandemin förbättras.

Självklart jagar vi därför nu extra mycket efter förstärkning främst i basstämman! Men alla sugna kandidater oavsett stämma är alltid intressant! Tveka inte att höra av er!

Här kommer också ett litet potpurri från vår första övning både ute och på myyyyyyckey länge! Men va mysigt att få sjunga lite körsång igen! ???❤️

Valborg, saknade Valborg

Som körsångare i Hedesunda Sångare känns det så klart både konstigt och vemodigt att missa denna normalt härliga hyllning av våren ikväll. Vi hade såklart sett fram emot att få göra det i Skaparbyn även i år. Men dessa tider är också väldigt exceptionella med så många trevliga och traditionella aktiviteter antingen inställda eller uppskjutna. Så istället för att samla människor runt en majbrasa och sjunga alla härliga vårsånger som vi brukar får vi minnas tidigare Valborgsmässoaftnar och se fram emot kommande firanden!

Här kommer en repris av Hedesunda Sångare hyllning av våren i Skaparbyn 2019 med vårtal av vår ordförande Peter Bergström. Härligt i allt elände som pågår just nu är ändå att våren är här även i år!

Ta hand om er och var försiktiga!

Hedesunda Sångare hälsar våren på Skaparbyn 2019
Sköna Maj – så varmt välkommen!

Inställd körverksamhet en tid framöver!

Efter ett möte idag och diskussion hur situationen med pandemin skall hanteras har styrelsen i Hedesunda Sångare beslutat att även övningar ställs in fram till den 22/4. Målet är att vi ska få framföra vår Valborgskonsert och sjunga in våren på Skaparbyn den 30:e april. Det blir dock ingen konsert på Ängslyckan på Valborg med hänsyn till den ökade risken för våra äldre i samhället. Vi siktar också mot Sommarkonserten den 6:e juni enligt tradition!

Corona-virus

Vi hoppas så klart att ingen ytterligare tråkig information tillkommer och att vi kan genomföra denna plan. Vi i kören får helt enkelt öva hemma så gott det går!

Ta hand om varandra!

Kulturkvällen på Café Udden i Gysinge är inställd!

Tyvärr har vi i Hedesunda Sångare den tråkiga nyheten att informera om att PRO Gysinge har med anledning av Coronaläget beslutat att ställa in sina arrangemang inklusive vårt café. Det blir alltså ingen kulturkväll med oss i Hedesunda Sångare den 31:a mars som planerat.

Även om musik och körsång i normala fall alltid är bra för hälsan så hoppas vi att få återkomma nån gång i framtiden istället!

Hälsan först!

För oss som är medlemmar i kören innebär detta också att vi ställer in heldagsövningen imorgon lördag den 14/3. Nytt datum och mer information till oss i kören kommer via e-post vid senare tillfälle.